HTML

Láttam

Tánc és környéke. Főleg balett és modern. Általában vélemény, ajánló csak ritkán.

Címkék

ajánló (20) balett (45) flamenco (21) kult (112) kultúra (115) megmondó (12) modern tánc (52) operaház (36) tánc (119) trafó (12) web (14) Címkefelhő

Keresés

Google

Friss topikok

2008.09.26. 10:02 Mme B

Hallottam

Címkék: zene kult kultúra tánc flamenco barsy laura khamoro

Hetek óta tervezem, hogy meghallgatom végre az Össztáncot a Rádió Q nevezetű adón. Tegnap volt időm is, kedvem is. Halász Glória műsorvezető éppen Barsy Laura flamencotáncossal és Farkas Zsolttal a Khamoro cigány táncegyüttes vezetőjével beszélgetett. A vendégek meséltek hagyományokról, szokásokról, a táncok nyelvéről, ki-ki a maga területéről, illetve közös produkciójukról, a La Noche de fuego-ról.
 Beszéltek arról, hogy mennyire kelendő manapság az autentikus műfaj (nem az) és arról is, hogy jobban eladható-e a különböző műfajok fúziója (igen). Farkas Zsolt elmondta, hogy a közönség a show jellegű előadásokat szereti, és az olyan ínyencségeket, mint az ír sztepp, a reggae vagy a hiphop ötvözete a cigány zenével.  Összességében az igazán fontos és izgalmas kérdés szerintem az volt, hogy van-e helye a cigány vagy a flamenco táncnak a hazai táncéletben. A vendégek nem adtak egyértelmű választ, de némi panaszkodás érezhető volt - bizony kevés a felkérés, és művészként nagyon nehéz megélni. Ugyan felléptek már a Művészetek Palotájában és erdélyi turnéra készülnek, de az igazi elismerésre mintha még várnának.
Jó műsor volt, igazán. Értelmes és lényegretörő kérdésekre összeszedett válaszok érkeztek. Ez nem kevés.

Össztánc- Rádió Q Fm 99.5
Csütörtök 20:00
Ismétlés szombaton 14:00


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lattam.blog.hu/api/trackback/id/tr1682443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása