HTML

Láttam

Tánc és környéke. Főleg balett és modern. Általában vélemény, ajánló csak ritkán.

Címkék

ajánló (20) balett (45) flamenco (21) kult (112) kultúra (115) megmondó (12) modern tánc (52) operaház (36) tánc (119) trafó (12) web (14) Címkefelhő

Keresés

Google

Friss topikok

2010.01.08. 08:04 Gyagilev (törölt)

Két hír az Operából

Címkék: kult kultúra tánc balett operaház

1. Felméry Lili és Simon István új betanulóként táncolja idén januárban a Rómeó és Júlia főszerepeit

A választás hasonló, mint a darab ősbemutatóján, 1985-ben, amikor a frissen végzett Volf Katalin kapta a szerepet. Azóta is ő az etalon, ha Júlia szerepéről van szó, a karakter vele érett, formálódott az idők folyamán. Érdekesség, hogy pár nap eltéréssel látható Volf Katalin és a fiatal Felméry Lili a színpadon. Akit érdekel és aki teheti, nézze meg mindkettőt!

2. Keveházi Gábor vezeti a Nemzeti Balett együttesét további öt évig

 

A döntést Vass Lajos, a Magyar Állami Operaház főigazgatója Hiller István kulturális miniszterrel egyetértésben hozta. Az intézmény honlapján egy szó sem szerepel arról, hogy vajon pályázott-e más, milyen szempontok figyelembevételével döntöttek és milyen programmal áll neki a következő öt évnek a megválasztott igazgató. Igazi átlátható, demokratikus döntés, gratulálok!

 

 

A felvételek a Magyar Állami Operaház tulajdonát képezik.


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lattam.blog.hu/api/trackback/id/tr441655929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.08. 13:53:36

Majd jön neked nemsoká Szamóca kultuszmini, és majd rendet vág abban a kócerájban is. Akkor majd törölgetheted a szemed. Keveházi legalább táncos volt.

Gyagilev (törölt) · http://lattam.blog.hu 2010.01.09. 20:16:29

Egyrészt nem az igazgatót minősítettem, hanem a híradás szűkszavúságát, ami miatt az ember azt érezheti, hogy nem minden információt hoznak a tudtára.
Másrészt az, hogy valaki táncos(focista...) volt, nem feltétlenül jelenti, hogy jobb igazgató(edző...) lesz, mint aki soha nem táncolt(focizott...).
Harmadrészt szerencsére az Operában 1998 és 2002 között is voltak jó előadások. Nagy mázli, hogy a politika nem tartja elég fontosnak a balettet/kortárs táncot ahhoz, hogy propaganda célokra használja.

ani20 · http://kuldetes.com 2010.01.24. 11:34:53

Rend lesz itt egykettőre! :)
süti beállítások módosítása