HTML

Láttam

Tánc és környéke. Főleg balett és modern. Általában vélemény, ajánló csak ritkán.

Címkék

ajánló (20) balett (45) flamenco (21) kult (112) kultúra (115) megmondó (12) modern tánc (52) operaház (36) tánc (119) trafó (12) web (14) Címkefelhő

Keresés

Google

Friss topikok

2007.12.28. 16:53 Gyagilev (törölt)

Bori Love Band - Trafó

Címkék: zene koncert trafó alternatív péterfy bori bori love band

Kivételesen nem tánc.

Tegnap (dec. 27.) voltunk Péterfy Bori koncertjén a Trafóban. Azaz a Péterfy Bori Love Band-én (érdemes megnézni a blogot, a teljes album karaoke verziója letölthető egy darabig ingyen. Szövegek meg mondjuk itt.). Tagjai nagyjából az Amorf Ördögök zenekarból származnak, a fő változás, hogy Bori lett a főszereplő. Ha valaki nem ismeri őket, meghallgathat néhány számot itt. 

Mint olyan rajongó, aki már akkor Bori Love Band (BLB) koncertre járt, amikor még lemezük sem volt, most jól összehasonlíthatom a három koncertet, amin eddig voltam. (Az albumot imádom, de zeneileg nem kritizálok/méltatok, nem az én szakmám).



Az első koncert a MÜPA színháztermében volt, üldögélős koncert. Elég vacak helyzet, nem üldögélős zenét játszani ilyen helyen, de zseniálisan oldották meg a dolgot (kedvenceimmel, a Honvéd Férfikarral megerősítve). Hozzá kell tenni, hogy nagyon jól szólt a zenekar, ami nyilván köszönhető a zseniális hangosításnak is. (Meg ugye az újdonság varázsa.)

A második alkalommal az A38 hajón láttam a BLB-t. A helyszín jó választás, megtelt, nagyon jó hangulat alakult ki a színpad előtt és szemmel láthatólag a színpadon is. Közvetlen, vidám, lendületes. Sajna a MÜPÁhoz képest a hangosítás minősége hagyott kívánni valót maga után, de ez nem a zenekar gondja (hajó ez, nem koncertterem).

Legutóbb a Trafóban volt koncertjük. Dizájn (Nagy Fruzsina) és vetítések (Merényi Dávid) remek (sok kamionsofőr zenélt a színpadon), sajnos a hangosítás nem volt a csúcson. Szívfájdalmam, hogy a Honvéd Férfikar még dobozból sem jött elő a Tűz című szám alatt. Meg hogy Bori nem beszélt a számok között. Ellenben külön öröm, hogy két vibrafont szorítottak a színpadra (ha jól emlékszem, az A38-on csak egy volt még). Az nagyon fura volt, hogy a terem hátsó felében ültek, az elején meg álltak, valahogy rányomta a bélyegét egy kicsit a hangulatra is. Persze ez nem a zenekar hibája.

Összevetve a három eseményt, legközelebb olyan A38-as koncerteket szeretnék, MÜPÁs hanggal, Trafós dizájnnal. Lehet?

És hogy legyen valami, ami tánc:

itt az első klip az albumról, van benne 2 másodperc flamenco. Aki megtalálja, jegyet kap a Casí Flamenco együttes következő előadására (időpont és helyszín még egyeztetés alatt).

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lattam.blog.hu/api/trackback/id/tr5277496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása