HTML

Láttam

Tánc és környéke. Főleg balett és modern. Általában vélemény, ajánló csak ritkán.

Címkék

ajánló (20) balett (45) flamenco (21) kult (112) kultúra (115) megmondó (12) modern tánc (52) operaház (36) tánc (119) trafó (12) web (14) Címkefelhő

Keresés

Google

Friss topikok

2008.06.29. 15:37 Gyagilev (törölt)

Nyári fesztiválmazsola I.

Címkék: ajánló kult kultúra tánc kortárs tánc modern tánc

Megint nyár, kőszínházak zárva, van viszont sok (egyre több) fesztivál és némelyiken még táncot is láthat, aki akar.

Kezdjük a Szigettel. A színházsátorban ismét sok, sokféle előadás. Sajnos idén flamenco nem lesz, ellenben láthatunk magyar néptáncot (Zalai Táncegyüttes), magyar kortárs táncot (Tünetegyüttes, TranzDanz) és sok küldföldi vendéget is.

Számomra a legérdekesebbnek a Danza Contemporanea de Cuba és a Stockholm 59° North (a svéd királyi balett szólistái) tűnik. Előbbi 1959-ben alakult (kis történelemóra: 1959. január 1.: a forradalom győzelme után Fidel Castro bevonul Havannába és Kuba elindul azon az úton, amely a vezér szerint a legjobb). Azért érdekes ez, mert hazánkban a szocialista fordulat után a kortárs tánc hivatalosan nem támogatott státuszba került, értsd megszűnt. Ezek szerint ott kontrollált keretek között folyhatott tovább a művelése. Nagyon kíváncsian várom, hová jutottak (az együttest jelenleg Miguel Iglesias vezeti).

A svéd csapat műsoráról pedig annyit lehet tudni, hogy kortárs skandináv koreográfusok műveit mutatják majd be. Akiket én egyáltalán nem ismerek. Tehát itt az idő, hogy majd most.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lattam.blog.hu/api/trackback/id/tr44544606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása