HTML

Láttam

Tánc és környéke. Főleg balett és modern. Általában vélemény, ajánló csak ritkán.

Címkék

ajánló (20) balett (45) flamenco (21) kult (112) kultúra (115) megmondó (12) modern tánc (52) operaház (36) tánc (119) trafó (12) web (14) Címkefelhő

Keresés

Google

Friss topikok

2008.05.15. 07:38 Mme B

A flamenco városa

Címkék: zene kult kultúra tánc flamenco


20 éves jubileumát ünnepli idén a Mont de Marsan-i Flamenco Fesztivál. A francia városka éppen a bikaviadalok fesztiválja előtt kezd el a flamenco ritmusára lélegezni. Hat napon át késő éjszakáig tart az örömünnep.

Fellépők többek között:
Eva La Yerbabuena
Pilar Ogalla és Andrés Peña
El Lebrijano
Az előadásokat kávéházi koncertek, utcai megmozdulások, konferenciák, fotókiállítás és könyvbemutató egészítik ki.

Hogy miért érdekes számunkra éppen ez fesztivál? Az elmúlt években a Mezzo (vagy Muzzik, nem tudom éppen most hogy nevezik) tévécsatornán rendszeresen láthattunk a Mont de Marsan-i flamenco fesztiválokról előadásokat (Antonio el Pipa, Adrián Galia, La Debla, Tomatito, Rafael Campallo, María del Mar Moreno, Vicente Amigo és még sokan). Sokáig ez volt az egyetlen forrás, ahol flamencot láthattam, hallhattam, és a kézről-kézre járó videókazetták (utóbb dvd-k) nyomán úgy tűnik, mások számára is.

2008. július 7-12. Mont de Marsan

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lattam.blog.hu/api/trackback/id/tr55469474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása