HTML

Láttam

Tánc és környéke. Főleg balett és modern. Általában vélemény, ajánló csak ritkán.

Címkék

ajánló (20) balett (45) flamenco (21) kult (112) kultúra (115) megmondó (12) modern tánc (52) operaház (36) tánc (119) trafó (12) web (14) Címkefelhő

Keresés

Google

Friss topikok

2008.02.05. 09:56 Gyagilev (törölt)

Elfújta...

Címkék: kult kultúra tánc balett operaház elfújta a szél dvorzak keveházi popova volf katalin

Pár nap múlva szerencsém lesz megnézni az "Elfújta a szél" című balettet az Operaházban.

Kis előzetes:
A regényt Margaret Mitchell írta 1936-ban, 1939-ben készült belőle film. Világhírű mindkettő (sőt, ha az inflációt kiiktatjuk, akkor még mindig az egyik legtöbb nyereséget produkáló produkció a filmvásznon).

Készült belőle musical is Japánban, az angol fordítást a West Enden 1972-ben mutatták be, Scarlett címmel.

Szerelmi történet az amerikai polgárháború előtt-alatt-után. A tavaly bemutatott balett-verzió librettóját Pártay Lilla írta a regény alapján, ő a koreográfus is. Zene: Dvorzak.

Ha igaz az Opera honlapján található szereposztás, akkor látjuk majd Popova Aleszját (éljen!), Volf Katalint (éljenéljen!), és sajnos Keveházi Krisztinát. Ezek azonban előítéletek és mivel azok nélkül illik szíházba menni, majd félreteszem őket egy estére és meglátjuk, változnak-e.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lattam.blog.hu/api/trackback/id/tr57325991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása