HTML

Láttam

Tánc és környéke. Főleg balett és modern. Általában vélemény, ajánló csak ritkán.

Címkék

ajánló (20) balett (45) flamenco (21) kult (112) kultúra (115) megmondó (12) modern tánc (52) operaház (36) tánc (119) trafó (12) web (14) Címkefelhő

Keresés

Google

Friss topikok

2008.03.12. 12:29 Gyagilev (törölt)

Nureyev balettverseny - eredmények

Címkék: kult kultúra tánc balett nureyev balettverseny

Nagynehezen megtaláltam a verseny eredményeit a Független Hírügynökség híradásában.

Idemásolom az egészet az érdeklődők kedvéért:

"Az ukrán Andrei Pisarev és az orosz Anasztasia Lomacsenkova nyerte a március 3-a és 10-e között megrendezett Nureyev Nemzetközi Balettversenyt.

A második díjat és a zsûri két különdíját is magyar táncosok vehették át hétfõn este a Magyar Állami Operaházban megtartott gálaesten.
A Nureyev Nemzetközi Balettverseny második díját az örmény Gevorg Asoyan mellett, Felméry Lili kapta. A verseny harmadik helyezett táncosai: a kazahsztáni Doszhan Tabyldy és a japán Iku Nakagawa. A zsûri különdíját Szabó Richárd vehette át. A legígéretesebb fiatal táncosnak járó különdíjban is két magyar részesült: Leblanc Gergely és Ecseki Ágota.


Az ötödik Nureyev Nemzetközi Balettversenyre 68 fiatal táncos jelentkezett a világ 19 országából Oroszországtól Ausztriáig, Kazahsztántól az Amerikai Egyesült Államokig. A verseny összes fordulója nyilvános volt, a közönség a Magyar Színházban nézhette meg a táncosok bemutatkozását. A díjkiosztó ünnepségét - a korábbi hagyományoknak megfelelõen, hétfõn este az Operaházban rendezték meg. A sztárgálán a korábbi versenyek gyõztesei és napjaink legjelentõsebb balettmûvészei léptek fel.

Az EuroDance Foundation (Eurotánc Alapítvány) 1994 óta rendezi meg a Rudolf Nureyev Nemzetközi Balettversenyt Budapesten. A huszadik század egyik legkiemelkedõbb balettmûvészének - Rudolf Nureyevnek - a legutolsó fellépése ugyanis a Magyar Állami Operaházban volt. Az 1994, 1996, 1998 és 2000-ben megrendezett versenyeken 30 országból több mint 250 fiatal táncmûvész vett részt.
Világszerte jelenleg 5 - 7 jelentõsebb nemzetközi balett versenyt tartanak számon. Ezek között a nemzetközi táncszakértõk a magyar Nureyev Balettversenyt elsõként említik. A korábbi rendezvények díjazottjai ma már a világ nagy balettegyütteseinek jól ismert szólistái."

A hír egy-két kijelentésével azért vitatkoznék, de majd máskor. Az eredmények mégegyszer olvashatóbb formában:

Lányok:
1. Anasztasia Lomacsenkova (orosz)
2. Felméry Lili (magyar)
3. Iku Nakagawa (japán)


Fiúk:
1. Andrei Pisarev (ukrán)
2. Gevorg Asoyan (örmény)
3. Doszhan Tabyldy (kazah)

Zsűri különdíja: Szabó Richárd

Legígéretesebb fiatal táncos díja: Ecseki Ágota, Leblanc Gergely

Természetesen a verseny hivatalos honlapján továbbra sincs semmilyen információ semmiről. Ja, a támogatókról igen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lattam.blog.hu/api/trackback/id/tr95377716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása