HTML

Láttam

Tánc és környéke. Főleg balett és modern. Általában vélemény, ajánló csak ritkán.

Címkék

ajánló (20) balett (45) flamenco (21) kult (112) kultúra (115) megmondó (12) modern tánc (52) operaház (36) tánc (119) trafó (12) web (14) Címkefelhő

Keresés

Google

Friss topikok

2008.01.19. 08:58 Gyagilev (törölt)

Kis magyar tánc-web körkép I. (flamenco)

Címkék: web kult kultúra tánc flamenco

Nincs elkápráztatva Magyarországon, aki táncot keresne a weben. Kevés honlap kevés tartalommal, nagyjából ezzel lehetne röviden összefoglalni a jelenlegi helyzetet.

Flamenco témakörben készítettem egy kis válogatást, íme:

www.rubiaflamenca.hu

Minimális, pont a szükséges információkat tartalmazó oldal, üdítő módon helyesírásilag rendben, sőt, a leírt mondatoknak is van értelme! Érdemes a "Galéria" menüpontot nézegetni, sok fotó!

www.mustbeat.com/flamenco.html
Ez a honlap sajnos tipikusan jellemző a bevezetőben említett állapotra: régi, divatjamúlt, nagyjából semmi információt nem találunk rajta és nem is szép. Kicsit ki kellene pofozni.

www.flamencoportal.tk
Ha lehet, mindenki jó messzire kerülje el. Azért írok róla mégis, hogy fel tudjam hívni a figyelmet: tilos egy szót is elhinni, ami ezen az oldalon olvasható! Az, hogy valaki a saját oldalát nem tartja karban, vagy kevés információt szerepeltet rajta, rendben, de ilyen mértékű félretájékoztatást...

flamenco.extra.hu
Csúnya, de legalább hiánypótló. A flamenco stílusairól (palo) olvashatunk leírásokat, egyre bővülő számban. (A cikk szerzője a honlap szerkesztője, próbált objektív maradni.)

www.flamencokurzus.hu
Sajnos itt is a "lelkes amatőr" kategóriába tartozó oldallal találkozunk, de legalább az információk frissek, tájékozódásra alkalmas (amennyiben az ember hajlandó két-két és fél kilométert görgetni lefelé oldalanként).


Általánosságokban elmondható, hogy a domain-nevek kiválasztásánál is problémákat látok a legtöbb esetben. Mennyivel többen találnák meg Bucsás Györgyit például, ha a www.bucsasgyorgyi.hu oldalon is ő mosolyogna ránk?

Véleményetek?
Első körben ennyi. Majd folytatjuk.

(A cikk célja az ismertetés és a figyelem felhívása a hiányosságokra, nem a cikizés. Ha lehet, kezeljük így.)


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lattam.blog.hu/api/trackback/id/tr26302989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Györgyike · http://www.rubiaflamenca.hu 2008.02.14. 19:41:06

Köszi a kritikát Máki! Megfontolom az ötletedet, lehet, hogy megveszem azt a bucsásgyörgyi.hu domain-t is. :)
süti beállítások módosítása