HTML

Láttam

Tánc és környéke. Főleg balett és modern. Általában vélemény, ajánló csak ritkán.

Címkék

ajánló (20) balett (45) flamenco (21) kult (112) kultúra (115) megmondó (12) modern tánc (52) operaház (36) tánc (119) trafó (12) web (14) Címkefelhő

Keresés

Google

Friss topikok

2008.04.24. 11:27 Gyagilev (törölt)

Juronics megnyit - Táncfórum 2008

Címkék: kult kultúra tánc megmondó modern tánc juronics tamás táncfórum 2008

Áprilris 17-én indult az idei Táncfórum, amit a tánc világnapjához (április 29., Jean-Georges Noverre születésnapja) kapcsolódóan rendeznek meg.

A megnyitó a Nemzeti Táncszínházban volt, Juronics Tamás mondott rövid beszédet. Leglényegesebb mondata talán az volt, melyben azt pedzegette, hogy talán itt lenne az ideje egy rendszerváltásnak a táncban is: a mostani 30-40 éves korosztálynak kellene átvenni a szakma vezetését (nem boncolgatta tovább a dolgot, de nyilván gondolt itt intézmények vezetőire, pályázatok elbírálóira, stb.). Egy másik blogon olvastam, hogy a rendszerváltás óta hazánkban összesen két dolog lett jobb: a jégkorong, meg a bor (a vízilabda előtte is jó volt, az is maradt :) ).

Ez így talán túl erős (talán nem), de mindenesetre tényleg itt lenne az ideje, hogy valami pezsgés induljon, ne előre leosztott lapok szerint osszák a pénzt, ne vonuljon a politika a tánc elé (Operaház, Szegedi Nemzeti Színház)...

Az is nagy lépés, hogy ezt valaki kimondta. Reméljünk.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lattam.blog.hu/api/trackback/id/tr5440016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása